Over Gaia Healing

Wie ben ik?

Ellen van den Berg Gaia Healing

Ik ben Ellen van den Berg, geboren in 1961.

Al heel jong merkte ik dat ik veel gevoeliger was dan anderen in mijn omgeving. Ik heb mijn spirituele ervaringen altijd diep weggestopt. Door een heftige gebeurtenis ongeveer 15 jaar geleden diende mijn spiritualiteit zich in volle hevigheid aan. Ik wist dat ik iets moest gaan doen met de energie die door mij heen stroomde. Gedurende mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik pijn kan wegnemen met de energie in mijn handen en dat ik in staat ben om energie door te geven in de vorm van een healing.

Om de kracht en de mogelijkheden van healing te verkennen heb ik de opleiding Avalon ELA-Energy Healing gevolgd bij het Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Training , waarbij ik ben opgeleid door Marion Berndsen. Inmiddels mag ik mijzelf Master Healer noemen.

Omdat ik het als mijn taak zie om deze mooie energie met de wereld te delen, ben ik mijn praktijk Gaia Healing gestart. In mijn praktijk geef ik healingen, waarbij ik verschillende vormen van healing praktiseer en combineer.

Ik volg regelmatig aanvullende training om de verbinding met de Avalon ELA energie en de Bron te onderhouden en te versterken.

Lees meer over healing.

Over Gaia

Gaia Healing Nieuwerkerk aan den IJssel
Beeldje gemaakt door Ria Renders

Gaia is de Griekse natuurgodin van de aarde; de oermoeder. In vele (ook oudere) beschavingen is zij terug te vinden en vervult zij steeds een vergelijkbare rol.

Als symbool is het een vrouwelijk figuur met de armen in een cirkel boven het hoofd en de voeten in de aarde en staat zij voor kracht, wijsheid, innerlijke harmonie en psychisch evenwicht. Juist dit beeldje symboliseert voor mij de verbinding tussen het aardse en het spirituele. Ik werd gelijk geraakt door de kracht en de kwetsbaarheid die dit beeldje voor mij uitstraalde.

Moeder aarde is ook de bron van alles wat leeft. Onze aarde is de bron van al het leven. Zij geeft levensenergie, bescherming, warmte en liefde. De aarde wordt vanaf de vroegste tijden al gezien als moeder van het leven. Ook zorgt zij voor een goede aarding, zodat we met beide benen op de grond blijven.

Vlinders

Gaia Healing vlinder

In vroeger tijden was de vlinder een symbool voor de ziel. Het Griekse woord “psyche” betekent zowel “ziel” als “vlinder”.

Vlinders worden ook gezien als boodschappers van overledenen. Ik heb zelf ook zo’n ervaring mogen beleven.

Een vlinder is een magisch dier dat symbool staat voor grote veranderingen die tijdens het leven kunnen plaatsvinden.

Verandering is wat ik teweeg wil brengen en daarom heb ik de vlinder opgenomen in mijn logo.