Sjamanendrum

Wat is een sjamanendrum?

Volgens diverse wetenschappelijke onderzoeken is Sjamanisme vermoedelijk al zo’n 26.000 jaren oud, maar mogelijk is het al veel ouder.
De kern van Sjamanisme is dat alles wat leeft bezield is.
Alles is energie, bewustzijn, scheppingskracht en essentie. Dit stroomt door elk bezield levend wezen heen: een zaadje in de grond, een bloem, een struik of boom, de zee, dieren (van miniscuul tot heel groot) en de mens. Ieder levend organisme is daardoor heilig en alles is met elkaar verbonden.

De sjamanendrum is een oeroud instrument dat je uitnodigt om haar ritme te volgen en met je innerlijke zelf in contact te komen. De drum is in alle tijden het instrument en de stem van de sjamaan om verbinding te maken met de boven- en onder- en middenwereld. Het geluid van de drum is een oergeluid, net zoals het ritme van je hartslag.

Wat doet een sjamanendrum?

De sjamanendrum is een heilig en ingewijd instrument. Dit houdt in dat de Spirits van de 4 windrichtingen, de Great Spirit (alias de Bron, het Al) en Moeder Aarde de drum hebben geaccepteerd als een instrument waardoor zij kunnen werken. De drum wordt door de sjamanen met zeer veel respect behandeld en de spirit van de drum wordt om toestemming gevraagd om met de drum te mogen werken.

Ik gebruik de sjamanendrum bij healings. Het kan zijn dat je je al tot een van de 3 drums voelt aangetrokken. Als dat niet zo is, dan voel ik welke drum ik bij jou mag gebruiken. Door het ritme van de drum raak je in een ontspannen toestand tussen waken en slapen, waardoor het onderbewustzijn opengaat en zo blokkades (van bv emoties) toegankelijk zijn. Het geluid en de trilling van de drum is voelbaar in je lichaam en kan zo deze blokkades lostrillen.

De drum kan je ook gebruiken om verwerkingsprocessen te ondersteunen. Door sneller en harder te drummen op het heftigste stuk van verwerking. Door het tempo te verlagen en verzachten, verzacht je ook het proces en breng je ze weer terug naar de rust en ontspanning.

Na een drumsessie help ik met behulp van de Avalon-ELA energie de losgetrilde blokkades het lichaam te verlaten. Deze 2 behandelingen samen is een hele mooie en intense, reinigende en ontspannen manier om los te komen van belemmerende blokkades en emoties.

Hoe wordt een drum gemaakt?

Een drum wordt gemaakt van een (rond) houten frame waarover een huid gespannen wordt. De energie van het dier heeft een belangrijke invloed op de kracht van de sjamanendrum. Je kunt een drum bespelen met je handen/vingers, maar ook met een speciale drumstick.

Ik heb een inwijding met alle drie mijn drums gehad. De spirits van het edelhert, het damhert en de waterbuffel zijn alle drie met mij verbonden en ik met hen. Ze begeleiden mij als ik de drum bespeel. Vaak zie ik ze meelopen, meerennen, dartel of statig, net naar gelang het ritme dat verlangd wordt.

Ik heb de drums niet zelf gemaakt, maar ze horen wel bij mij. Ze hebben mij uitgekozen. Heel bijzonder om dat te mogen voelen.

Sjamanendrum damhert Gaia Healing
Damhert: oer-energieën, eerlijkheid, bron van zelfkennis
Sjamanendrum edelhert Gaia Healing
Edelhert: liefde, vriendelijkheid, onschuld
Sjamanendrum waterbuffel Gaia Healing
Waterbuffel: overvloed, welvaart, kalmte, grote kracht