Reiki, een holistische helingsmethode

Reiki behandeling

Reiki ondersteunt het zelfhelend vermogen van ons lichaam. De holistische visie gaat ervan uit dat alles met elkaar verbonden is en dus de mens ziet als geheel. Reiki bereikt alle niveau’s: fysiek, emotioneel en mentaal en energetisch en spiritueel. Met vastgestelde symbolen, die ik tijdens de behandeling inzet, wordt de behandeling verdiept en versterkt. Ik ben inmiddels ingewijd in Reiki 1 en 2.

Ik kan je op meerdere manieren behandelen:

  • In mijn praktijk op mijn behandeltafel of als stoelbehandeling
  • Al dan niet gecombineerd met klankinstrumenten
  • Op afstand

Reiki behandeling in mijn praktijk

Als je naar mijn praktijk komt dan starten we met een moment waarin we bespreken wat voor klachten je hebt en waarom je deze behandeling wilt. En het mooie is, je hoeft geen klachten te hebben, je kunt ook gewoon voor de ontspanning komen.

Daarna vraag ik je plaats te nemen op de behandeltafel of op een stoel en ik begin de behandeling. Je ligt gewoon gekleed in makkelijk zittende (bij voorkeur niet synthetische) kleding. Op mijn behandeltafel duurt een behandeling een uur, op een stoel een half uur.

Doordat ik mijn handen leg op je lichaam, mag je deze mooie Reiki-energie ontvangen. Het kan zijn dat je de energie voelt stromen, dat je kleuren ziet, je kan tintelingen of warmte ervaren of je voelt niets, alleen ontspanning. Alles is goed. De Reiki-energie doet zijn werk in alle gevallen. Ik vind het heel fijn om de behandelingen te ondersteunen met klankschalen. Als je dat liever niet hebt, laat dat dan even weten.

Behandeling op afstand

Als ik een behandeling op afstand doe dan hebben we vooraf contact via videobellen. We bespreken waarom je een reikibehandeling wilt. Daarna ga je op een rustige plek liggen, waar je niet gestoord wordt. Je kan de ruimte prettig maken door kaarsen aan te steken, een wierookstokje te branden en/of stenen bij je te leggen waar je je goed bij voelt. Daarna begint de behandeling welke ongeveer 20 minuten duurt. Na de behandeling hebben we nog even contact en hoor ik graag hoe je de behandeling hebt ervaren.

Mijn advies: Om het effect van alle behandelingen zo effectief mogelijk te laten zijn, is het fijn als je na een behandeling geen hele volle agenda hebt. Gun je zelf een ontspannen dag na een behandeling en geniet hiervan.

Maak nu een afspraak

De behandelingen kunnen een mooie aanvulling zijn op de reguliere geneeskunst, maar vervangen ze niet. Bij medische klachten zal ik je dan ook altijd adviseren je huisarts of specialist te raadplegen.

Gaia Healing - Reiki