Klankschalen

Klankschalen massage

Gaia Healing - Klankschaalmassage

Wij horen niet alleen met onze oren, maar met ons hele lichaam. Denk maar aan kippenvel krijgen bij het horen van bepaalde muziek, of als iemand tegen je schreeuwt dat je zo in elkaar krimpt. Dat is je lichaam en je emoties die reageren op geluid. Zo reageren je lichaam en je emoties dus ook op het geluid van de klankschaal. Wanneer een klankschaal beroerd wordt met een klopper geeft de schaal een geluid, maar de schaal geeft ook een trilling. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door een lichaam.

Je lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water. Door het geluid en de trillingen resoneren je lichaamcellen mee; De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam. De resonantie ontspant, je lichaam ordent en harmoniseert  zich en komt als het ware weer in balans. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden.

Ik heb geleerd om met klankschalen te werken bij Joanneke de Rooij (The Sound of Balance), docente muziek, klankschalenspecialist en Avalon-ELA energy healing docente en therapeute.

Voor wie is een klankschalen massage (mogelijk) minder geschikt?:

  • Zwangerschap (in de eerste 3 maanden van een zwangerschap)
  • Psychische- of psychiatrische behandeling (alleen met toestemming van je behandelend arts)
  • Kort na een operatie
  • Hartproblemen zoals hartritme-stoornissen of een pacemaker (alleen met toestemming van je behandelend arts)

Neem bij twijfel contact op, maar meld dit soort zaken altijd als je een afspraak maakt!

De behandeling

Trek voor een behandeling makkelijk zittende kleding aan. Tijdens een klankschalen massage lig je (met kleren aan) op mijn behandeltafel. Zo nodig leg ik een deken over je heen. Ik loop om je heen en hul je in de tonen van de klankschaal. Soms zet ik ook een schaal op je lichaam. De schalen worden zacht aangeslagen met een klopper. Wat je kan ervaren tijdens en na de massage is lichamelijke ontspanning en vaak meer contact met je lichaam, je denken komt tot rust en diepe (innerlijke) vrede en stilte. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt en ontspannen ligt.
Als je een afspraak maakt en je wilt 100% (na)genieten van de weldadige werking van de klankschalen, is het beter dat je geen heel druk programma hebt op die dag.

Belangrijkste kenmerken van klankmassage

  • Snel bereiken van diepe ontspanning;
  • Loslaten van problemen, het oplossen van spanningen en blokkades;
  • Zachte massage en harmonisatie van elke individuele lichaamscel door middel van geluid;
  • Positieve invloed op zelfvertrouwen, creativiteit en scheppingskracht;
  • Versterking van de zelfhelende krachten en verwerving van nieuwe vitaliteit.

Ik geef deze klankschaalsessies apart of in combinatie met de Avalon ELA energie behandeling. Een sessie duurt ongeveer een uur.

Maak nu een afspraak
Klankschalen - Gaia healing